fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

Haal Rueda in huis: in je glas en op de buis!

Naast de welbekende stuivende verdejo wijnen biedt D.O. Rueda meer tools om je thuisverblijf aangenamer te maken. Nestel je in je zetel en profiteer van het feit dat je misschien wat meer tijd hebt om bij te leren over deze verrassende wijnen en deze Spaanse regio. Met meer dan 100 kortfilms, namelijk een selectie van de werken die deelnemen aan de vier edities van het ‘Rueda con Rueda’ Festival in Spanje, kan je zeker je kennis verruimen. Geen zorgen, de films zijn dan wel in het Spaans, je kunt alsnog van ze genieten dankzij de Engelse ondertiteling. Zo haal je Rueda in huis!

Thuisblijven

Door de huidige gezondheidscrisis staat het dagelijks leven op zijn kop. We moeten allemaal thuisblijven en ons dus in huis vermaken. Juist om je in deze moeilijke periode op te kunnen vrolijken, stelt Rueda de korte films van het ‘Rueda con Rueda’ festival beschikbaar aan iedereen, helemaal gratis!

Er zijn in totaal 108 kortfilms beschikbaar, voor alle wijn- en filmliefhebbers. Je vindt ze op het YouTube-kanaal van het festival. In een aparte afspeellijst vind je zelfs de dertien meest bekroonde werken uit verschillende edities.

“Vanuit DO Rueda willen we deze ‘zandkorrel’ inbrengen om te proberen deze gecompliceerde momenten die we moeten doormaken op te vrolijken.” – Carmen San Martín, DO Rueda.

Een greep uit de mogelijkheden

Even zin in iets luchtigs? Kies dan voor de komedie “Trekkies”. Deze kortfilm werd bekroond met de eerste prijs in de editie van 2019. Regisseur Kiko Prada is er van overtuigd dat dit initiatief veel mensen kan helpen om door deze moeilijke periode heen te komen. “Ik denk dat dit een goed moment is om de wereld van de kortfilms te betreden. Bovendien zijn korte verhalen ‘verslavend’, zodra je er een ziet, kun je niet meer stoppen.”

Het gaat allemaal om kortfilms, die soms wel en soms niet om wijn draaien. Toch zit er in iedere korte film Rueda wijn verwerkt, zelfs in de science-fiction stukken. De films duren niet langer dan 10 minuten, en zijn samen met een glas Rueda de ideale manier om te genieten van een stukje cinema. Haal Rueda in huis!