fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

Kerstrecepten met wijntips!

Alle gerechten staan in het gratis Rueda e-book die koks, wijnliefhebbers en levensgenieters helemaal zelf kunnen samenstellen en downloaden.
Hieronder vind je alvast onze top drie van kerstrecepten met wijntips. Nóg meer recepten vind je natuurlijk in het e-book.

1. Ceviche van zalm

Start het kerstdiner met deze ceviche gemaakt van verse zalm en avocado. Dit gerecht, wat overgewaaid is uit Peru, is makkelijk en snel te maken omdat de vis gaart door het zuur in het sap. Maar bovenal is dit gerecht een feestje om te zien op het bord!

Wijntip: schenk er een Rueda Sauvignon blanc bij, deze past perfect bij het zilte van de vis en het zuur van de citroen.

2. Hele kip of kalkoen uit de oven

Het absolute hoogtepunt van het kerstdiner is het hoofdgerecht. Laat je gasten versteld staan met een hele kip of kalkoen uit de oven. Dit is een feestelijk kerstrecept die bij iedereen in de smaak valt.

Door een thermometer tot in de kern van het dijbeen te steken en een temperatuur aan te houden van 70 – 72 ˚ C, is het vlees van de kip of kalkoen helemaal gaar maar nog wel lekker sappig.

Wijntip: serveer bij dit gerecht een houtgerijpte Rueda Verdejo. Door de houtrijping is de smaak voller, wat goed bij wit vlees of gevogelte past.

3. Klassiek roomtoetje

Het kerstdiner sluiten we af met een klassiek dessert van onze Nederlandse buren, het roomtoetje. Dit zoete gerecht is makkelijk te bereiden en staat met de kerst dus in een oogwenk op tafel.

Wijntip: een zoete Rueda Sauvignon blanc maakt dit dessert compleet.

Jouw eigen Rueda e-book

Deze en nog vele andere feestelijke kerstrecepten met wijntips ontdek je in het Rueda e-book. Die kun je online samenstellen en in 4 korte stappen heb je het e-book al in je inbox. Zo ben je helemaal klaar voor de feestdagen.

D.O. Rueda wenst je een fijne witte kerst!