Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.
Rueda en Vis

Rueda & Vis: a match made in heaven

Als het gaat om het combineren van wijn en gerechten, dan is één ding zeker: de wijnen uit Rueda zijn een hemelse match met vis! Wij leggen je graag uit waarom deze twee nu juist zo’n sterk duo vormen.

Een maaltijd kan van zichzelf natuurlijk al mindblowing zijn, toch kan deze altijd nog een niveau hoger getild worden met de juiste wijn erbij. Maar het combineren van wijn en gerechten is nog niet zo makkelijk. Daarom helpen we je graag een handje met  deze gouden wijntip voor recepten met vis. Rueda wijnen zijn fris en sappig, met aroma’s van citrusfruit, appel, peer, bloemen en kruiden. Ze zijn vol van smaak maar niet té overheersend, dus zullen niet over de vis ‘heen walsen’. Het kruidige en minerale karakter van de wijn sluit goed aan bij de zilte smaak van vis. Niet voor niks is de combinatie van Rueda & Vis zo razend populair!

Powerkoppel Rueda & Vis

De lekkerste combinaties zijn afhankelijk van de vissoort. De Rueda wijnen zijn er in diverse varianten. Wil je zeker zijn van je zaak? Kies dan een Rueda Verdejo. Dit type Rueda wijn kan heel veel verschillende soorten visgerechten aan, van geroosterde zwaardvis, scheermessen van de BBQ tot kokkels. De tintelfrisse stijl van Rueda Sauvignon blanc combineert goed met de zilte smaak van oesters, maar ook bij pikante gamba’s of langoustines. Ook leuk om eens naast elkaar te proberen!

(Vis in roomsaus gecombineerd met houtgerijpte Verdejo, oesters met een strakdroge variant: voor elke vis is er wel een geschikte Rueda wijn te vinden!)

En niet te vergeten, in the end blijven Rueda wijnen ook gewoon heel geschikt voor het (zomerse) aperitief.

Een culinair handje

Ga jij graag de uitdaging uit in de keuken? Wij helpen je natuurlijk graag een culinair handje. Op ons nieuwe receptenplatform vind je heel veel zomerse gerechten, van amuse tot nagerecht en van aperitief tot barbecue.

 

Één van die menu’s staat (bijna) volledig in het teken van vis. Gerookte makreelmousse, garnalencocktail, Spaanse vissoep, zwaardvis en een zomerse kwarktaart (zonder vis ?) om het af te maken. En ja, die vis… moet zwemmen! Daarom tippen we bij iedere gang en ieder recept een passende Rueda wijn, die je ook nog eens heel makkelijk in huis haalt.

 

Ja, ik ga kijken op rueda.menu!

 

Natuurlijk zijn we heel benieuwd naar jouw culinaire Rueda & vis resultaat! Deel vooral jouw creatie op onze Facebook met #TasteRueda. Op onze pagina delen we wekelijks alle ins – and outs over de streek, recepten en – niet onbelangrijk – de wijnen. Wij kijken er naar uit, salud!