Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

Rueda & Vis

Rueda en vis

Als het gaat om het combineren van wijn en gerechten, dan is één ding zeker: de wijnen uit Rueda doen het MUY BIEN met vis! We leggen je graag uit waarom deze twee nu juist zo’n sterk duo vormen.

Je kent D.O. Rueda natuurlijk van haar witte wijnen, met in het bijzonder de wijnen van de verdejo-druif. Rueda wijnen zijn fris en sappig, en hebben een verrassend lekkere bite. Die combinatie maakt ze fantastisch samen met allerlei visgerechten.

Maar waarom?

De wijnen hebben een mooie zuurgraad en een uitgesproken aroma van citrus, appel, peer, bloemen en kruiden. Ze zijn vol van smaak, maar niet té overheersend. Daarom zullen ze niet over de vis ‘heen walsen’, maar versterken de smaken elkaar alleen maar. Het kruidige en mineraalachtige karakter van de wijn past ook nog eens goed bij de zilte smaak van vis.

Welke wijn bij welke vis?

Voor iedere vissoort is er een passende Rueda. Die zijn er namelijk in verschillende soorten en maten. Wil je zeker zijn van je zaak? Kies dan een Rueda Verdejo. Die kan namelijk heel veel verschillende soorten visgerechten aan, van geroosterde zwaardvis en scheermessen van de barbecue tot Hollandse kokkels. Naast de Rueda Verdejo is er ook de Rueda Sauvignon Blanc. Deze wijn is tintelfris en combineert daarom goed met de zilte smaak van oesters, maar kan ook pittige gerechten aan zoals pikant gekruide gamba’s of langoustines. Ook leuk: zet deze twee types Rueda eens naast elkaar!

Zwaardere visgerechten, zoals vis in roomsaus, mogen een zwaardere wijn hebben. Kies in dit geval een houtgerijpte Rueda Verdejo. Die herken je aan ‘Fermentado en Barrica’ op het etiket. Kortom: voor ieder visje is er wel een geschikte Rueda wijn te vinden! En niet te vergeten: finalmente blijven de wijnen uit Rueda heel geschikt voor het aperitief, Salud!

Aan tafel met Rueda

De wijnen uit Rueda zijn dus perfect voor aan tafel. En dat kan van borrel en amuse tot het nagerecht, ze zijn namelijk heel breed inzetbaar. Ben jij op zoek naar recepten met Rueda wijntip? Kijk dan eens op Rueda.menu. Hier hebben we verschillende 5-gangen menu’s samengesteld mét wijnadvies.

Ook op onze Facebook en Instagram delen we genoeg inspiratie én maak je regelmatig kans op leuke prijzen. Zien we je daar? #TasteRueda

Klik hier voor de algemene voorwaarden.