fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

Winefluencer Debbie tipt: Coquilles met Rueda Verdejo!

Met Pasen op komst is Rueda Winefluencer Debbie van @Goestingske voor ons de keuken in gedoken – mét resultaat! Lees hier hoe zij een recept voor toast met coquille, eicrème en pancetta combineert met een Verdejo uit Rueda.

Rueda Winefluencer aan het woord

“Toast met coquilles, eicrème en pancetta. Én natuurlijk een lekker wijntje van @ruedawijnen – ge zult het u niet beklagen. Deze combinatie is perfect om tijdens de paasbrunch te serveren. Oké het is 1 van de decadentere toasts maar dat moet is kunnen hé. Ik heb alvast een nieuw favorietje & de wijn is er heerlijk bij!”

Aan de slag

Ingrediënten (4 porties)

  • 6 coquilles
  • 125 gram pancetta
  • 4 eigelen
  • 1 klontje goede boter
  • Preischeuten
  • Peper
  • Citroen
  • Stokbrood
  • Teentje knoflook
  • Optioneel: cress ter afwerking

Bereiding

  • Snij het stokbrood in niet te dikke stukken. Je moet de coquiles overheersend blijven proeven nadien. Grill in de pan beide kanten met wat olijfolie.
  • Doe 4 eigelen in een glazen kom, het eiwit heb je niet nodig. Doe een bodempje water in een kookpot en zet de glazen kom erop. Je gaat de eigelen au bain marie opwarmen. Voeg na ongeveer 2 minuutjes de boter toe en laat smelten. Kruid af met wat peper. Ik gebruikte geen zout want de pancetta maakt het geheel zout genoeg. Rasp er wat citroen zeste over.
  • Bak de coquilles kort in de grillpan (1 minuut max langst elke kant). Bak ze in wat boter én olijfolie.
  • Beleg de toast met de eicrème, pancetta en coquilles. Werk af met preischeuten en wat cress.
  • Schenk het Rueda wijntje uit en genieten maar!

De wijntip van Winefluencer Debbie

Een goede Rueda Verdejo mag naast dit gerechtje niet ontbreken. Daarom de tip van Debbie: de Organic Verdejo van Bodegas Cuatro Rayas. Een frisse wijn vol tonen van citrus, die daarom vaak wordt geschonken bij visgerechten en zeevruchten. Je bestelt hem hier.

Fijne pasen!

Click to access the login or register cheese