fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

Picknick Por Favor!

Het is lente, de zon schijnt en je hebt weer de kriebels om lekker naar buiten te gaan. Hoe klinkt een picknick als heerlijk buiten-idee? Vandaag gaan we je alle ins-en-outs voor dé ideale picknick geven, inclusief natuurlijk frisse Rueda wijn. Want wat heb je nu allemaal nodig? Vamos!

Heerlijk happen

Want dat is toch het hele idee van picknicken? Het liefst vul je je picknickmand met allemaal verschillende borrelhapjes. Neem bijvoorbeeld kaas, oh zo lekker en super makkelijk mee te nemen. Maar welke kaas is dan weer die match met Verdejo?

Verse kaas is het antwoord op je vraag! Verse kaas heeft nooit een korst, bevat weinig vet en veel water. De kaas is niet kruidig, maar zit vol levendige zuren. Juist die karaktereigenschappen maken dat het goed past bij de friszure Rueda Verdejo. Op naar de supermarkt dus, en sla verse kazen in zoals geitenkaas, Boursin, Cottage Cheese of Petit-Suisse. En vergeet je toastjes en broodjes niet.

Voor de dorst

Rueda Verdejo is misschien wel de perfect picknick wijn. Een allemansvriend met een lichte structuur en citrusachtige tonen. De wijn is droog en heeft een hoge zuurgraad, heerlijk fris dus! Vergeet niet om een wijnkoeler mee te nemen om de wijn heel goed koud te houden tijdens het picknicken.

Wat water erbij? Doe er wat schijfjes citroen in! Deze passen ook weer goed bij het smaakprofiel van Rueda Verdejo, en het ziet er ook nog heel feestelijk uit!

Pareltjes voor in de picknickmand

Om je nog een beetje te helpen met de keuze voor welke Verdejo je kunt gaan hebben we hier een paar opties:

De Marqués de Cáceres Rueda Verdejo is een lichte, frisse wijn, heerlijk voor een zonnige dag. Hij is te koop bij www.dirckiii.nl voor € 6,99.

Ook de Ermita Veracruz Rueda Verdejo is een lekkere frisse wijn en top om mee te nemen naar de picknick. Je kunt hem vinden op www.wijnhuisheemstede.nl voor € 11,75.

Tot slot is de Javier Sanz Rueda Verdejo een heerlijke droge, frisse wijn die perfect te combineren is met de hapjes tijdens de picknick. Hij is te koop bij www.decantalo.nl voor € 10,50.

Inpakken en wegwezen

Natuurlijk heb je nog wat accessoires nodig om het feestje compleet te maken. Vergeet allereerst je kurkentrekker niet, anders blijft je fles helaas dicht. Denk daarnaast aan een picknickkleed, (kunststof) wijn- en waterglazen, een wijnkoeler, koeltas met koelelementen, bordjes en bestek. Een draadloos boxje voor een zomers muziekje kan geen kwaad! Neem voor de zekerheid zonnebrand mee, mocht de zon heel sterk zijn. En tot slot: even een vuilniszak voor je afval.

Perfecte picknickplek

Een mooie locatie maakt jouw picknick compleet. Denk bijvoorbeeld aan het bos of een park waar je alle ruimte hebt om lekker te gaan zitten. Naar het strand gaan kan natuurlijk ook! En vergeet niet dat jouw dag niet compleet is zonder de juiste mensen. Dus neem jouw lievelings (wijn)buddy mee!

Alles bij elkaar ben je gegarandeerd van de perfecte picknickmiddag. Check wel even van tevoren het weerbericht 😉 wel zo prettig. Ga jij picknicken in Rueda style? Laat het ons weten via @ruedawijnen

Click to access the login or register cheese