fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

Rueda Verdejo, dé wijn voor bij de lekkerste groenten

Ja, ook in 2020 zet de trend ‘minder vlees, meer groente’ door. Steeds vaker zijn we bezig met het milieu, met het welzijn van de dieren en met de toekomst van deze mooie planeet. Het resultaat: mensen kopen minder vlees en vis en we gaan steeds meer veggie! Wij laten je graag zien hoe je jouw lievelingsgroenterecepten combineert met frisse Rueda wijnen.

Variatie voor iedereen

Door het eten van groenten zijn we niet alleen aardiger voor het milieu, zelf worden we er ook heel blij van! Groenten zijn heerlijk en er zijn talloze soorten, waarmee je oneindig veel kunt variëren en combineren. Voor ieder wat wils dus!

Groenteliefhebber Verdejo

Gelukkig voor de wijnliefhebber zijn er veel soorten wijn die heel goed gaan bij gerechten waarin (een) groente de hoofdrol speelt. Waar de Verdejo een heel goed voorbeeld van is!

De Verdejo is strak en fris, en heeft een opvallende bite. Deze allemansvriend past bij allerlei soorten gerechten, en zeker met groenten! Groene asperges? Jawel! Tomatensalade? Kom maar door! Gazpacho? Por favor!

De levendige zuren van de wijn passen dus goed bij het brede scala aan groenten. Voornamelijk de meest Nederlandse groente van allemaal; de aardappel doet het goed bij Verdejo. Zeker in de vorm van een aardappelsalade!

Maar ook voor de zwaardere groentegerechten is een Rueda wijn te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een verdejo met houtrijping. Door deze houtrijping is de wijn voller en romiger, wat geweldig past bij aardse groenten, zoals gerechten met paddenstoelen of bij een stevig, romig dessert met fruit.

Aan de slag

Ben je benieuwd wat je allemaal nog meer kunt maken om naast je Verdejo te serveren? Isabel Boerdam van de Hippe Vegetariër en oprichtster van De Week Zonder Vlees, maakte afgelopen kerst voor ons al een menu. In dit menu geen vlees of vis, maar overheerlijke Rueda wijnen die perfect bij haar recepten passen!

Ook wij helpen je graag op weg met een eigen recept: de groene aspergesalade. Dit recept is heerlijk als voorgerecht, hoofdgerecht of als bijgerecht!

Ingrediënten

  • 400 gram groene asperges
  • 400 gram kerstomaatjes
  • Halve komkommer
  • 100 gr fetakaas
  • Muntblaadjes
  • Olijfolie
  • Balsamico azijn
  • Peper en zout

Bereiding

Wanneer de onderkant van de asperges wat droog zijn, snijd je ongeveer 2 tot 3 centimeter weg. Snijd de asperges in stukken van ongeveer 4 tot 5 centimeter. Laat water tot aan de kook komen en giet het over de asperges. Laat 2 minuten staan.

Halveer de tomaatjes, schil de komkommer en snijd deze in stukjes. Hak de muntblaadjes grof. Giet de asperges af en voeg alle groenten toe in een kom, samen met de muntblaadjes. Voeg olijfolie, zout en peper toe. Verdeel de salade over vier bordjes, brokkel de fetakaas erover en maak het af met een scheutje balsamico azijn.

Kortom: vegetarische gerechten en groenten, zoals asperges, vragen om een ‘groene’ wijn, zoals een Rueda Verdejo.