fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

Back labels

Groen label

droog, fris en fruitig

Rueda Verdejo is fris en sappig, met perzik, citrus en groene kruiden en blijft comfortabel rond in je mond hangen. Lekker voor zo en bij oesters, sashimi en geroosterde vis.

Rueda Sauvignon Blanc is in vergelijking met de Rueda Verdejo iets strakker en meer uitgesproken, met onder andere passievrucht en knisperende citruszuren. Ideaal als aperitief en bij schaal- en schelpdieren en witte vis.

Rueda zonder verdere aanduiding bestaat voor minstens 50 procent uit verdejo en/of sauvignon blanc, de belangrijkste druivenrassen van de streek. De Rueda blend kan ook chardonnay, viura, palomino fino en/of viognier bevatten. In een Rueda blend proef je het karakter van elke variëteit afzonderlijk minder, maar ze vullen elkaar aangenaam aan. Makkelijke witte wijn voor zo en aan tafel.

Groen label + extra info

droog, fris en fruitig en rijker

Fermentado en barrica zijn de droge Rueda’s die in houten vaten zijn vergist. Daardoor is de smaak voller, ronder en zachter dan de meeste Rueda’s die in roestvrij stalen vaten vergisten.

Sobre lías heet in het Frans ‘sur lie’ en betekent dat de wijn na de vergisting verder rijpt op de uitgewerkte gistcellen. Hier door wordt de wijn voller en vetter.

Vino de pueblo geeft aan dat minstens 85 procent van de druiven uit één bepaald dorp komen. Dit zijn de zogenaamde terroirwijnen waarbij alles draait om de plaats van herkomst. Deze categorie zie je nog maar zelden, maar is wel opkomst.

Zwart label

droog, complex en krachtig

Gran Vino de Rueda komt uit wijngaarden die meer dan 30 jaar oud zijn. Van zulke oude stokken komen minder druiven, maar dat zijn wel druiven met heel veel smaak. Een Gran Vino de Rueda is daardoor rijker en complexer dan de Rueda’s met het groene label. Dit zijn bijzondere wijnen met klasse. Bij uitstek een wijn voor een feestelijk diner. Bovendien zijn ze geschikt om te ouderen.

Naast de droge Rueda’s met het groene en zwarte label bestaan er mousserende en versterkte Rueda’s. Die herken je aan het zilveren en gouden label.

Zilver label

mousserend, droog, fris en zacht

Rueda Espumoso is fris en fruitig met zachte zuren. Hij wordt op dezelfde manier gemaakt als cava en champagne. Deze bubbel moet voor minstens 75 procent uit verdejo of sauvignon blanc bestaan. Vooral verdejo maakt de smaak uniek en echt anders dan die van andere bubbels. Fantastische feestbubbel!

Gouden label

versterkt en houtgerijpt

Deze bijzondere Rueda’s zie je hier zelden, maar in de streek worden ze nog volop gedronken. Ze zijn gemaakt van palomino fino en/of verdejo en moeten volgens de wet verplicht twee jaar in houten vaten rijpen.

Rueda Pálido is licht goudgeel, strakdroog, met de smaak van noten en kamille. Heel bijzonder en opwekkend als aperitief.

Rueda Dorado heeft de fonkelende tint van amber, is zachter met de smaak van rozijn en gedroogd fruit. Probeer hem eens bij kaas. Zo verrassend lekker.

Click to access the login or register cheese