fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

‘Rueda Winefluencer 2021’ Tips & tricks: ben jij er klaar voor?

Wijn drinken én een lekker zakcentje verdienen: dat is de job voor de Rueda Winefluencer 2021. Klinkt dat jou als muziek in de oren? Doe dan van 1 tot en met 15 december mee aan de contest en maak kans op deze titel. Ben jij er al klaar voor? Of heb je geen idee waar te beginnen? Met deze tips & tricks begin je volledig preparado aan de contest.

Tip 1: Zo herken je een D.O. Rueda wijn

Je doet mee aan de Rueda Winefluencer campagne, maar… hoe herken je nu eigenlijk die Rueda wijn? Met het grote aanbod aan wijnen (in de schappen) zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Gelukkig heeft Rueda daarvoor een handigheidje.

Denk je dat je een D.O. Rueda wijn te pakken hebt? Check dan vooral even de achterkant. Hier vind je – als het een echte D.O. Rueda wijn is – namelijk een etiket. En die ziet er zo uit:

Geen etiket? Geen D.O. Rueda wijn! En niet te vergeten… in Rueda draait het grotendeels om witte wijn, met name Verdejo.

Let op: niet alle Verdejo wijnen komen uit D.O. Rueda.

Tip 2: Wees creatief, jezelf én zichtbaar

Ga los met hashtags, foto’s, video’s. Je kunt het zo loco niet verzinnen, en het kan al als potentiële Winefluencer! De jury beoordeelt namelijk op de kwaliteit van de content, jouw persoonlijke touch en natuurlijk pakkende captions. Er is geen limiet aan het aantal posts dat je kunt plaatsen – meer posten kan je kansen zelfs vergroten!

Maar vergeet vooral niet je account open te stellen. Met je content achter slot en grendel kan namelijk niet alleen de Rueda fan jouw content niet zien, maar de jury ook niet!

Tip 3: Volg alle stappen van de campagne

Volg de nieuwe Instagram pagina van @ruedawijnen. Plaats jouw inspirerende Rueda winefluencer content, tag @ruedawijnen en gebruik #TasteRueda. Alleen dan maak je kans om de Rueda Winefluencer van 2021 te worden.

Klik hier voor alles over de wedstrijd en de voorwaarden.

OVER D.O. RUEDA

D.O. Rueda is een van de belangrijkste witte wijngebieden van Spanje. De regio is de bakermat van de verdejo druif (inderdaad, die van die heerlijk zomerse witte wijnen!) en is de thuisbasis van talloze wijngaarden die meer dan 100 jaar oud zijn. Die wijngaarden liggen op grote hoogte, namelijk zo’n 700 tot 850 meter boven de zeespiegel!

Oogsten in het donker

In de streek heerst een continentaal klimaat en daardoor kunnen temperatuurverschillen tussen dag en nacht enorm zijn! Overdag zweten de druiven in de brandende Spaanse zon, en ’s nachts bibberen ze van de kou. En juist op dát moment worden ze geoogst – zo blijft die knapperige frisheid namelijk behouden!