fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

Rueda wijnen: de fles uitgelegd

Je herkent het vast wel: Je staat in de supermarkt, slijterij of wijnhandel en de keuze is… reuze! Iedere fles heeft een etiket bomvol informatie en je ziet door de bomen het bos niet meer. Uiteindelijk ga je toch maar voor de wijn met dat schattige diertje op de voorkant.

Heel begrijpelijk, daarom helpen we je graag een beetje door de etiketten op de flessen van Rueda eens goed aan je uit te leggen. Dit geldt natuurlijk niet meteen voor álle wijnen in de supermarkt, maar je weet dan in ieder geval die fijne frisse Rueda eruit te vissen!?

Etiket aan de voorzijde

Een fles uit Rueda heeft eigenlijk altijd 3 etiketten. Links op de afbeelding zie je label aan de voorzijde van de fles. Hierop staat het wijnhuis en/of naam van de wijn, het druivenras (uit Rueda is dat heel vaak Verdejo), het oogst- en productie jaar én – let daar goed op – of de wijn een echte D.O. Rueda (Denominación de Origen) wijn is.

D.O. wijn? Ja dat is weer een heel ander verhaal. Klik hier om te ontdekken wat D.O. is!

Twee labels op de achterkant

Dan de achterkant van de fles. Ook hier een etiket met het D.O. Rueda logo en oorsprongsbenaming. Daarnaast vind je daar altijd de inhoud van de fles en het alcoholpercentage. Ook vind je hier een registratienummer. Is dit je wel eens opgevallen? Dit nummer zorgt ervoor dat wijnen nooit vervalst kunnen worden. Wijn is ook net kunst!

Verder herken je een Rueda wijn aan een tweede (shiny!) label op de achterkant, waarvan de kleur aangeeft met wat voor soort Rueda je te maken hebt. Dit kleine labeltje is een identiteitszegel dat de herkomst van het product garandeert . Zo weet jij zeker dat de wijn voldoet aan de kwaliteitsnormen die streng zijn vastgesteld door Rueda. Je wijn is dus altijd met de grootste zorg gemaakt! Volgend jaar komen er nieuwe labels, die het nog makkelijker maken je Rueda uit te zoeken. Uiteraard leggen we die dan weer aan je uit!

Click to access the login or register cheese