fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

Kabeljauw met pistachekorst, citrussalade en een groene dressing – By As Cooked by Ginger

Lente op je bord! Een frisse salade op basis van parelcouscous met pompelmoes en sinaasappel, gepaard met een kabeljauwhaasje met een smaakvolle korst.

Klinkt lekker, toch? En dat is het ook. Daar nog een heerlijk wijntje bij en we zijn vertrokken voor een gezellig etentje in eigen tuin. Ik ben geen gigantisch grote wijnkenner, maar ik weet wel wat ik lekker vind. Bij dit gerechtje ging ik voor een Rueda wijntje, zoals je op de foto’s kan zien. Dit is een Rueda (wijnstreek uit Spanje) op basis van de Sauvignon blanc druif. Fris, fruitig (net zoals onze salade) met aroma’s van abrikoos en citrus. Ideaal voor bij een stukje witte vis.

En hoe maken we dat stukje witte vis en die frisse citrussalade? Wel, die maken we zo.

Benodigdheden, voor 2 personen

Voor de vis:

  • 2 kabeljauwhaasjes
  • 100 g gepelde pistaches
  • 3 tal takjes verse dille
  • zeste van 1/2 citroen
  • 1 el boter
  • peper, zout

Voor de salade:

  • 100 g parelcouscous
  • 1 pompelmoes
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 citroen
  • olijfolie, peper, zout, oregano
  • verse peterselie
  • 2 stengels lente-ui

Voor de dressing:

  • 1 bakje tuinkers
  • 2 handjes rucola
  • flinke scheut room

Bereiding

Kook de parelcouscous gaar zoals aangewezen op de verpakking. Spoel nadien meteen onder koud water en laat volledig afkoelen. Giet er meteen een scheutje olijfolie bij. Zet apart.

Vervolgens maken we de pistachekorst. Doe alle ingrediënten hiervoor in de blender: De noten, de dille, citroenzeste, peper en zout. Smelt de eetlepel boter en voeg deze ook toe. Mix, mix, mix!

Leg de twee kabeljauwhaasjes in een ovenschotel die je lichtjes ingevet hebt en smeer de korst op de bovenkant van de vis. Dit is het gemakkelijkst met je handen. Zet de vis 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Pas je baktijd aan als je vis niet erg dik is.

Snijd de sinaasappel en pompelmoes in maantjes. Verwijder hierbij zoveel mogelijk van het wit vel. Snijd de maantjes vervolgens telkens in drie driehoekjes en voeg toe aan de parelcouscous. Snijd de lente-ui in schijfjes en versnipper de verse peterselie. Voeg toe aan de salade. Voeg het sap van 1/2 citroen toe en nog een scheut olijfolie en kruid met peper, zout en oregano. Meng.

Neem er opnieuw de blender bij en doe er de tuinkers, rucola en een goed scheutje room in en peper en zout. Mix tot een glad geheel. Kruid met peper en zout.

Neem er twee toffe borden bij. Leg de vis erop, dan de citrussalade en werk af met de dressing en eventueel nog wat extra verse dille.

Laat het smaken!

Laurence

Click to access the login or register cheese