fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

Het is weer de tijd van het jaar in Rueda, waar wijnliefhebbers en -kenners reikhalzend naar uitkijken – de druivenoogst is begonnen. Ook dit seizoen belooft een bijzondere oogst op te leveren. Laten we eens een kijkje nemen naar wat deze oogst zo speciaal maakt.

Tradities in Rueda

Elk jaar start Rueda rond half augustus met de druivenoogst, en dit jaar was geen uitzondering. Met 15 augustus als aftrap. De sauvignon Blanc en chardonnay druiven werden als eerste geplukt. Maar de ster van de show, de verdejo druif, volgde zo ongeveer een week later.

Deze oogst komt na een zomer waarin temperaturen in het wijngebied niet zo extreem waren, waardoor de waterbalans in de wijngaarden goed was. Daarom zijn de druiven gezond, vrij van ziektes en beloven daarmee wijnen van de hoogste kwaliteit.

De oogst in actie

Wat de druivenoogst in de Rueda D.O. uniek maakt, is het oogsten in het midden van de nacht. Deze aanpak heeft een positief effect op de kwaliteit van de wijnen. Door de druiven ’s nachts te oogsten, is de temperatuur lager en blijven de druiven van optimale kwaliteit.

Dus, terwijl de nacht valt over de wijngaarden en de oogstmachines in actie komen, weten we dat de oogst van dit jaar veelbelovend is. Proost op een succesvolle oogst en de voortzetting van een buitengewone traditie!

Click to access the login or register cheese