fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

RUEDA: Fris wit voor bij vis

Doordat Rueda, maakt niet uit welk type, fris en sappig overkomt, gaat hij fantastisch samen met allerlei visgerechten. Voor de lekkerste combinaties kijk je niet alleen naar de vissoort, maar ook hoe de vis wordt bereid en wat erbij wordt gegeten. De geurige, opwekkende Rueda Verdejo kan veel visgerechten aan, van geroosterde zwaardvis via gestoomde zalm en paella, tot sushi. De tintelfrisse stijl van Rueda Sauvignon Blanc past goed bij de zilte smaak van oesters, rauwe coquilles en kleine pelgarnalen.

Witte Rueda in verschillende geuren en kleuren

  • Fris en geurig met groene kruiden, perzik en citrusfruit. Voor bij tapas met vis, sushi, coquilles en vis van de BBQ.
  • Tintelfris en geurig met passievrucht, groene kruiden en grapefruit. Heerlijk als aperitief en bij schaal- en schelpdieren, sashimi van zalm en tonijn en salades met vis.
  • Sappig en volfruitig met milde zuren. Om mee te borrelen en bij garnaalkroketjes, inktvisringen en gebakken vis.
  • Door het subtiele, rijpe accent van tropisch fruit matcht de Sauvignon ook mooi met pikante gamba’s en sashimi van (rauwe) zalm of tonijn met sojasaus en wasabi.
  • Rueda zonder verdere aanduiding is ook fris en fruitig, maar in zijn geheel ietsje ronder dan de andere twee. Zijn zachte kant maakt hem geschikt voor bij vislasagne, garnaalkroketjes, kibbeling, gebakken vis en gekookte mosselen.

Wist je trouwens dat 95% van de wijnen in Rueda wit is?

Zomernieuws

7 juli – Rueda-day at Ray
Op zondag 7 juli stond Ray, de prachtige, volledig glazen weekendbar aan de Sint-Niklaaskerk in hartje Gent volledig in het teken van Rueda, de topper van de Spaanse witte wijnen.

Gastvrouw en foodie Laurence Bemelmans aka As Cooked by Ginger ontving er voor de gelegenheid een 20-tal food&wine bloggers en journalisten aan haar lange tafel om samen te genieten van een lekkere vislunch met aangepaste Rueda-wijnen.

Het evenement vond plaats in nauwe samenwerking met Chez Vous Catering en stond volledig in het teken van de associatie tussen de beste lokale vissen van het moment, uit de visvangst voor onze kust, en een mooie diversiteit aan Rueda-wijnen.

8 augustus – Dolce Petanque
Je vindt ze steeds vaker terug op de hippe terrasjes van wijnbars, maar ook op de kaart van trendy restaurants. Rueda-wijnen waren dan ook welkome gast op het Dolce Petanque evenement dat op 5 augustus werd georganiseerd op het strand van Heist, en op het aansluitend diner in aanwezigheid van niet minder dan 185 chefs.

Rueda-wijnen werden er door professionals uit het vak vooral geprezen voor hun verfrissende smaak en opmerkelijke bite. Wijnen met karakter. Daar houden onze kooktalenten van!