fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.
pexels-elina-fairytale-5859768-scaled-800.jpg

‘Witte Kerst’ tips van Rueda Winefluencers

‘Witte Kerst’ tips van Rueda Winefluencers

Nog maar een paar dagen te gaan! Inspiratie nodig om je gasten weg te blazen tijdens de Kerst? Onze eigen Rueda Winefluencers delen graag de lekkerste gerechten én wijntips om je vingers bij af te likken. Succes gegarandeerd!

Tip van Debbie: Toast met coquilles, ei-crème en pancetta

Toast met coquilles, geschikt voor een elegante brunch of als amuse of voorgerecht tijdens het diner.

“Toast met coquilles, ei-crème en pancetta. En natuuuurlijk een lekker wijntje uit Rueda – ge zult het u niet beklagen. Oké het is 1 van de decadentere toasts maar dat moet is kunnen hé. Ik heb alvast een nieuw favorietje & de wijn is er heerlijk bij!”

Klik hier voor het volledige recept én de Rueda wijntip.

Tip van Elianne: Sliptongetjes met huisgemaakte Parmezaan frietjes

“Sliptongetjes zijn een waar feestje! Daar mag dan natuurlijk ook wel een bijzonder glas bij. “The Maker” van Pedro Escudero is een Verdejo van oudere druivenstokken. Dit geeft de wijn net wat meer diepte en concentratie. Het resultaat in het glas is een expressieve wijn met een mooie concentratie en frisheid. Een heerlijke combinatie met sliptongetjes! De roomboter kan een goeie, frisse tegenhanger gebruiken en de delicate smaken van de sliptongetjes wil je natuurlijk niet overheersen, deze mooie en expressieve Verdejo sluit daar perfect bij aan.”

Klik hier voor het volledige recept van de sliptongetjes en de Parmezaan frietjes

Tip van Elianne: gegrilde inktvisjes

Ben jij team winter barbecue of staat de grill bij jou standaard aan? Ga dan eens voor de inktvisjes van de gril in deze frisse salade van Elianne!

“Een frisse salade en een frisse Verdejo gaan natuurlijk hand in hand. Maar wat nou als er in de salade een rokerig element van de BBQ zit? Het mooie aan de verdejo druif is zijn natuurlijke zuurgraad, ook wanneer de wijn op hout gerijpt heeft verliest een Verdejo zijn mooie frisheid niet. Nou was dit net “key” in de pairing. De vollere smaak van de houtgelagerde Verdejo sloot perfect aan bij het rokerige smaakje van de inktvisjes en zijn frisheid stond mooi gelijk aan de frisse elementen in de salade als citroensap.”

Klaar om te grillen? Klik hier voor het complete recept en de wijn die Elianne erbij heeft uitgezocht!

Helemaal feestelijk: oesters erbij

Zin om uit te pakken deze feestdagen? Slurp dan oesters! En laat oesters en Rueda nou een perfect match zijn. Wij zochten het voor je uit, van Zeeuwse platte tot Gillardeau, voor alle soorten oester is er een passende Rueda.

Fijne feestdagen!

Click to access the login or register cheese